Tuesday, December 26, 2017

5 TIPS KEKALKAN KELEMBAPAN KULIT WAJAH

Hari ni nak sharing baagaimana nak kekalkan kulit muka agar sentiasa lembap. Tips ni KakFiza dapat dari majalah EH.


1. Minum air dengan cukup
Air memang penting dan tolong la cukupkan 8gelas sehari tau. Nak kekalkan kelembapan kulit kenalah minum air banyak. 

2. Cuci muka dengan air bersih
Sebelum tidur, pastikan bersihkan dulu muka tu. Jika muka tidak dibersihkan, kotoran dan bakteria pada muka boleh menyebabkan jerawat dan timbulnya garis penuaan pramatang.

3. Pastikan muka anda dibersihkan sebelum memulakan senaman kerana apabila berpeluh, ia akan mengurangkan kotoran serta bakteria yang terkumpul.

4. Setiap kali selepas mencuci muka, amalkan menggunakan penyegar (toner)disusuli dengan krim pelembap bagi membekalkan kelembapan pada wajah.

5. Apabila keluar rumah, jangan lupa untuk lindungi wajah dengan krim pelindung matahari SPF 15 bagi melindungi kulit dari terbakar.

Ok tak tips ni..
Kalau ada yang nak tambah boleh la yer..

KakFiza
SungaiPetani

No comments:

GIFT UNTUK CLIENT TERSAYANG PRUBSN

  Nahhh..dah lama sampai baru ingat nak upload kat blog. Lama blog bersawang🤭 Khas buat client & bakal client Kak Fiza. Tunggu...♥️