Saturday, January 30, 2016

VIVIX BANTU TURUNKAN PARAS KOLESTEROL

Vivix dan Kolesterol?
Siapa yang ada masalah kolesterol? atau tak tahu anda mempunyai paras kolesterol yang tinggi? haaa jgn ingat hanya mereka yang berbadan gempal sahaja bakal mempunyai kolesterol tinggi. Apa kata sesekali kita yang selim ni pergi check kadar kolesterol kita. Nanti jangan terkejut plak yer...hehe
Apa Tanda-tanda Kolestrol Tinggi?

Bagaimana nak tahu kita mempunyai masalah kolesterol tinggi? Paling tepat ialah dengan melakukan ujian darah. Yang tu memang boleh tahu selengkap-lengkapnya apa yang tinggi samaada LDL atau HDL. Tetapi kalau yang tak ambil kisah dan rasa leceh nak buat ujian darah ni macamana pula? Kita tengok tanda-tanda manual pada badan sahajalah nampaknya (walaupun 90% sahaja yang tepat).

Jom periksa sama ada anda ada tanda-tanda kolestrol tinggi di bawah;

  • Bintik kolesterol pada bawah mata yang paling senang kita lihat
  • Sering berasa kebas-kebas pada kaki.
  • Timbul bintik-bintik putih(biji lemak) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher yang disebabkan oleh kadar trigliserida yang tinggi.
  • Mudah letih, penat dan cepat mengantuk.
  • Sering berasa sakit kepala. Arteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala.
  • Kaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit. Kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah.
  • Senak dada sebelah kiri apabila pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat. Hal ini menunjukkan kadar kolestrol terlampau tinggi.
Jika anda mempunyai tanda-tanda yang dinyatakan. Apa yang perlu anda lakukan?
  • Lakukan pemeriksaan segera dengan doktor. Anda akan diminta melakukan Ujian Kolesterol untuk memeriksa tahap kolesterol anda.


Bagaimana Vivix membantu?

Antioksidan dalam Vivix membantu dalam perlindungan sel termasuklah sel di sekitar bahagian salur darah. Orang yang alami masalah kolestrol yang tinggi adalah disebabkan oleh plug atau kolestrol berlebihan dalam salur darah.

Apabila kita mengambil Vivix, Vivix melindungi salur darah kita, jadi salur darah kita akan dilindungi dari kerosakan. Jadi kolestrol tidak boleh menempel pada salur darah.

Best kan Vivix?. lepas ni kita tengok beberpa testimoni kolesterol tinggi..

3 comments:

jamaliah said...

betul tu.kolesterol ni jangan dipandang remeh lama-lama boleh membunuh..

jamaliah said...

betul tu.kolesterol ni jangan dipandang remeh lama-lama boleh membunuh..

Sis Intan said...

Kolestrol yang tinggi boleh membawa kepada penyakit lain seperti darah tinggi dan jantung.

Jom singgah http://sisintan.blogspot.my/2017/03/vivix-shaklee-pilihan-terbaik-untuk.html

SEDIAKAN HIBAH TAKAFUL ATAU TUNAI SEGERA SEHINGGA RM500,000 KEPADA YANG TERSAYANG

HANYA RM100 SEBULAN UNTUK PAMPASAN MINIMA RM350,000 DAN BERGANDA UNTUK KELUARGA ANDA.. Risiko ada dimana-mana. Tidak kira tua ataupun muda. ...