Monday, May 12, 2014

Mengawal Kencing Manis (Diabetes) dengan Shaklee

Kencing Manis (Diabetes) merupakan sejenis penyakit dengan keadaan hiperglisemia (tinggi kandungan glukosa dalam darah), terutama selepas pengambilan makanan.

Badan kita mengeluarkan tenaga untuk menjalankan tugas seharian- makanan berkanji dan bergula (makanan karbohidrat) ditukarkan kepada glukos (gula) dan ia digunakan oleh badan untuk menghasilkan tenaga, Glukos adalah punca utama yang memberi tenaga.

Secara normal, insulin membantu gula (glukos) dalam darah untuk memasuki sel-sel badan untuk ditukarkan kepada tenaga. Bagi orang yang menghidap penyakit kencing manis, organ pankreas tidak dapat menghasilkan hormon insulin dengan secukupnya mengakibatkan glukos (gula) tidak dapat memasuki sel-sel badan menyebabkan kadar gula dalam peredaran darah menjadi tinggi
Gula yang berlebihan akan disingkirkan badan melalui air kencing dan inilah sebabnya penyakit dikenali sebagai penyakit kencing manis.

Tanpa insulin, sel-sel badan tidak dapat menerima glukos, walaupun kadarnya amat tinggi dalam peredaran darah. Ini juga menybabkan badan kurang bertenaga.

Amat penting bagi pesakit kencing manis agar mereka mengawal paras gula mereka melalui pemakanan. Ini kerana ia akan turut memberi kesan kepada kualiti hidup dan juga jangka hayat pesakit. Jika paras gula dalam darah tidak terkawal dalam tempoh yang agak lama, ia mungkin akan menyebabkan pelbagai komplikasi penyakit lain seperti Diabetik neuropati atau kerosakan saraf, hilang daya penglihatan, buah pinggang rosak dan juga hilang deria rasa pada kaki dan tangan.


Apa Suplemen TERBAIK utk pesakit DIABETES ini?


VIVIX Merupakan suplemen anti penuaan terbaik di dunia. Juga membantu memelihara jantung, otak, sistem imun, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga, kesihatan dan kesejahteraan. VIVIX adalah TERBAIK dalam membantu pesakit diabetes. Terdapat 2 cara resveratrol membantu pesakit diabetes/kencing manis:

  • Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin: 
Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes/kencing manis. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes/kencing manis. Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.
  • Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.
Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes/kencing manis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan enzim.


GLA Complex, Sustained Release Vita-C Plus (Vita C), Alfalfa Complex, Zinc Complex, B Complex, ESP & Vitalea
  • GLA Complex - Menghalang komplikasi diabetes. Merendahkan gula dalam darah, berkesan diabetes semasa usia tua.  Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.  Mengimbangi hormone insulin dan menurunkan kolestrol
  • Sustained Release Vita-C Plus (Vita C) - Merupakan antioksidan yang memainkan peranan dalam tubuh kita. Vitamin membantu mengurangkan risiko kencing manis.

  • B Complex - Menukarkan makanan kepada tenaga iaitu dengan menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga sekaligus megurangkan masalah keletihan

  • Zink - Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

  • ESP - membantu menurunkan bacaan kencing manis dan menurunkan nafsu kepada makanan yang manis.

  • VITALEA – multivitamin dan mineral keperluan tubuh  

  • ALFALFA – kaya dengan nutrisi dan mineral surih

 Bertindak segera. Hadiahkan kepada kesayangan anda yang menghadapi masalah ini.

  
Konsultasi percuma boleh hubungi fiza:

Afriza (Fiza) ** Shaklee ID: 949698 ** sms/whatsapp: 012 4513311 /
011 10833115 ** FB Page: Qisya E Shoppe ** email: eija_2004@yahoo.com

No comments:

SEDIAKAN HIBAH TAKAFUL ATAU TUNAI SEGERA SEHINGGA RM500,000 KEPADA YANG TERSAYANG

HANYA RM100 SEBULAN UNTUK PAMPASAN MINIMA RM350,000 DAN BERGANDA UNTUK KELUARGA ANDA.. Risiko ada dimana-mana. Tidak kira tua ataupun muda. ...