Monday, June 29, 2009

6w 1d

erm....jumpa dr..br 6w 1 day..susah btol kalo peyot xregular ni' huhuhu...
xpe..yang penting dah confem...harap2 semua selamat'

Syukur Alhamdulillah...baru puas hati..kalo tak asyik risau je..hikhik

Sunday, June 21, 2009

1 week berlalu...

xde perbezaan ketara sgt..cuma simptom2 ibu mengandung dah ada..mcm2 dah sakit' selera makan pun makin bertambah..huhuhu..kdg2 dah xlarat nak mkn' xleh jadi nie..kena amalkan pemakanan sihat..

xsabar nak tunggu 28/06/09..nak gi scan..hope my bb selamat & ada peningkatan dr segi tumbesaran..tp DR JULIA dah call suh jumpa dia 2nd week july...lambat lagi ar..sabar je lah kan..myb 12 julai for next check up' huhuhu

Syukur Alhamdulillah..Kurniaan tak ternilai ini akan kupelihara sebaik mungkin..

Friday, June 12, 2009

i will soon be coming Mama' alhamdulillah

***6 weeks***
lps interbiu..gi cari pusat perubatan Julia..bawa kwn aku gi sana..so aku pun nak tumpang treatment sekali la kan..

mmg sesat nakgi Kajang tu' huhuhu..last sekali jumpa gak..kwn aku masuk dulu' lama gak menunggu dia...then aku masuk

mmg mesra btol Dr julia ni....sporting giler' baik sgt' mcm kwn2 plak..cepat je leh mesra gn dia..
so aku citer dari A-Z la apa yang aku dah buat b4 ni...dia dengar sambil catit apa2 treatment yang aku penah buat..

panjang lebar gak dok bercerita itu ini gn dia...last dia nak scan perut nak tgk rahim aku dsbnya la apa yang sorang doktor buat kan...so xde apa..rahim mcm menebal ckit..ada dott kecik..ermm dia suh test UPT..gi toilet amik urine masuk dlm bekas' hikhik..1st time ni kat klinik mcm ni' hahhaha huhu..

pahtu tunggu jap..dr ada patient...then masuk..UPT test atas meja' terkejut giler beb..doc senyum tp aku menangis hiba..semua ada..xleh nak tahan..menangis depan doc' dia siap bg aku tissue...mmg xleh nak percaya semua ni terjadi' Alhamdulillah' hadiah ulang tahun ku yang ke 3' syukur Alhamdulillah...

so..doc ckp jumpa lagi sebulan @ pegi mana2 klinik la...so aku decide nak jumpa dia gak la' dia ckp kalo dah xsabar nak tgk lagi 2 minggu dtg scan' huhuhu..mmg xsabar pun..

1st 3 month ni kena jaga elok2...dia pesan'
kdr keguguran tinggi..minta dijauhkan semua tu dari aku..Amin..

dia bekalkan aku gn Ferm care..utk kuatkan hormon & kurangkan morning sickness dsbnya gn folic asid...so cont story pasal product dia..mmg mesra btol doc ni...


tgk pic upt test tadi...drive keta balik rmh sambil bergenang air mata...hubby pun terkejut' apa lagi aku yang mendengar'

SYUKUR padaMU YA ALLAH....terima kasih atas kurniaanMU ini...pelihara lah janin ku ini sebaik mungkin..semoga dia cepat membesar dengan sempurna...

AMIN YA RABBAL A' LAMIN...

PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK

ermmm..apa nak story ye...baru sampai rmh ni..hari ni mc..ada gud news ni nak story....

pagi td.aku bangun kul 5pagi..wah xpenah2 awal mcm ni..siap2..tunggu azan subuh..kul 6 bertolak nak gi Putrajaya..kesian hubby ku..xde breakfast pagi ni' hehehhe

sampai Block C7..awalnya sampai' 7.30am' hahahha..excited rupanya nak di interbiu ni' hikhik
mulanya xnak naik lagi..xnak jadi org 1st' pk2 balik..naik je..mana tau jd org 1st ni xbyk sgt soalannya...dalam hati ketaq giler'

bila dah daftar mmg sah2 aku jadi org 1st..no 1001 bilik K, huhhhh..mmg berdebar sgt2'..tunggu jam mcm cepat je masa berlalu..lagi sekali tgk dah pukul 8'....Pukul 8.30 diaorg panggil 8 org candidate PTD masuk bilik..ada taklimat ckit Tan Sri Ismail Adam'...lagi ketaq tgk muka dia..hahahha

'dia ckp buat yang terbaik..coz dalm 10 calon hari hanya 1-3 je akan terpilih..so apa lagi bertambah2 getarannya...

keluar dari bilik tu, nombor aku dipanggil..

ermmm...ketuk pintu, masuk..bagi salam & bagi fail pd Tan Sri & sape ntah cik puan kat sebelah tu..xingat nama apa' huhuhu

dah duduk..tan sri start tnya..

1) dah bp kali dtg interbiu PTD?
*** dgn jujurnya jawab la 2x dah
2) dah prepare apa yang patut?
*** setakat ni..alhamdulillah..bla2 aku jawab..panjang berjela2' hikhik
3) 8 cabang PTD, mana 1 pilihan?knp?
*** mmg dah prepared smlm' hahah
4) Sumber manusia penting & knp?
*** bla2..tp xmenjawab soalan' ermm..gabra gak sbb suh kaitkan dengan perlembagaan negara' huhuhu
5) pasal keja aku..apa yag dibuat?nape nak masuk gomen?apa yang dilihat & boleh diperbaiki?
6) knp perlu amik aku jd PTD?ada tak sifat bersungunh-sungguh dlm diri?hahhaha..time ni la nak promote diri n siap bg contoh..tp xtau la kan..

cik puan kat sebelah tu tnya pasal soft skill kat um?huh..xingat la plak 10 perkara tu..aku jwb 3 je' hikhik..(fully english la gn cik puan ni)

apa yng diumumkan oleh TPM baru2 ni..aku ckp la english yg nak dijadikan syarat wajib SPM tu' hahhaha..sib baik leh jwb..selebihnya tu xtau la kan..

so..8.35 masuk..time aku kuar tgk jam 9.05' ermmm..xde la lama sgt kan' hikhik..
apa2 pun..Alhamdulillah..

berjaya @ tidak..aku xpenah mengharap apa2..yang penting aku dah cuba yang terbaik...
hanya berserah pada yang Esa..

Monday, June 8, 2009

Treatment

minggu ni jugak ada appointment gn prof..dah lama xjumpa' dah rest hampir 6 bulan..apa nak ckp nanti gn prof..tgh pk2 lagi psl operation tu..tp ntah la...mana nak cari duit' huhuhu

apa2 pun..anak lebih penting dari duit..duit boleh dicari'...

ermmm..Pusat Perubatan Julia??mcm best je..dah lama dengar tp hari ni akmal suggest Dr ni..mmg dah lama nkg..tp jauh pulak..bz la gn keja' ermmm..tp apa salahnya mencuba kan???

SO??

Interview!!!

minggu ni tgh prepare tuk interbiu PTD..huwaaa dah 2x dah..asyik k.o je..
myb blom rezeki..rezeki buat bisnes kot..

apa yg kena prepare (based pd pengalaman bulan 03/09):
1) KSN
2) kabinet
3) Konsep 1 malaysia
4) integriti
5) byk lagi ni..xlarat nak baca
wahhhhhhhhhh..mcm byk nyer' sempat ke?

Wednesday, June 3, 2009

3rd Aniversary

2day is my 3rd ulangtahun...thanks to my hb coz give me a wonderful life. nothing much 2say but i luv u so much...sory sbb masih xdpt tunaikan impian bergelar sorang ayah/daddy/abah...

hya 1 impianku sblm berakhirnya 2009...

" Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku bersendirian (tanpa meninggalkan zuriat) dan Engkau adalah waris yang paling baik" (Surah Al-Anbiyaa', Ayat 89).

"Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar do'a". (Ali-Imran:38)

JOM SERTAI KAMI TAMBAH PENDAPATAN

 ANDA INGIN MENCARI SIDE INCOME❓ ANDA INGIN BERNIAGA DENGAN MODAL MINIMA❓ Jom sertai kami sebagai Perunding Takaful di Muqmeen Group (MG). A...