Sunday, April 2, 2023

STOP TAKAFUL SEBAB AMIK DAH LAMA TAK PERNAH CLAIM, RUGI .

 [ STOP TAKAFUL SEBAB AMIK DAH LAMA TAK PERNAH CLAIM, RUGI ]

Sekiranya anda masih mempunyai mindset atau pemikiran yang macam terhadap takaful, saya nasihatkan untuk anda tambah lagi  pengetahuan atau pemahaman berkenaan konsep, fungsi dan syarat2 yang ada dalam sistem takaful tu sendiri.

.


.

Memang betul, ada products atau pelan takaful yang duit kita tak dapat balik. Maksudnya, kalau tak claim, duit akan dimasukkan dalam tabung tabarru' (derma).


Tapi ada banyak plan yang  menawarkan pelbagai pilihan untuk client ada peluang untuk dapatkan semula sebahagian caruman bersama dengan pulangan.


Gambar kat bawah ni contoh, client saya yang ambil plan perlindungan dengan saya beberapa tahun yang lepas. Lebih dari 10 tahun. Beliau tanya, boleh  tak nak keluarkan?....dan cuba lihat message beliau kepada saya. Dia pun tak sangka duit cepat je dikeluarkan...


Secara kesimpulan mudah, saya ingin menasihati masyarakat di luar sana, bila berbicara pasal takaful atau insurans, pastikan info yang diterima adalah tepat. Bukan main andaian sahaja.


Untuk pengetahuan semua juga, ada plan takaful yang duit boleh dikeluarkan dan manfaat yang ada dalam tu tak terjejas. Sebabnya  adalah, setiap allocation fund telah pun diasingkan.


Sekiranya anda ingin mendapatkan info berkenaan apa2 product takaful boleh terus DM saya.


FIZA HASAN
WEALTH PLANNER MUQMEEN GROUP
PRUDENTIAL BSN TAKAFULNo comments:

SEDIAKAN HIBAH TAKAFUL ATAU TUNAI SEGERA SEHINGGA RM500,000 KEPADA YANG TERSAYANG

HANYA RM100 SEBULAN UNTUK PAMPASAN MINIMA RM350,000 DAN BERGANDA UNTUK KELUARGA ANDA.. Risiko ada dimana-mana. Tidak kira tua ataupun muda. ...