Tuesday, July 28, 2020

Alhamdulillah..lulus Exam TBE

Assalamualaikum...lamanya kak fiza Tak bersiaran kan..🤭🤭

Sejak2 dah kurang aktif bershaklee ni..dah jarang nak up blog, fb bagai..tapi sesiapa nak Shaklee kak fiza masih on tau. Cumanya jarang2 promo. Untuk mkn sendiri sambil selit order untuk yang dah biasa order..

Nak story pengalaman semalam ambil exam Takaful Basic Examination (TBE).🤭..

Ehhh..tetiba pulak boleh seat exam TBE plak..😀. 

Awalnya, sahabat poli dulu yang ajak..kak fiza ni on je walaupun nak tak nak..sebabnya dah malas nk study bagai ni. Last2 contact ex ofis lama terus on nak seat exam..kena plak time covid sekarang ni, jadi exam pun online je lah..

Rasanya dah 2 minggu sahabat kak fiza ni bagi nota dan contoh soalan semua tp biasalah last minute punya kerja.. 3hari nak exam baru sekali imbas je untuk part C.

Ohh ya..ada 2 part..Part A Dan Part C. Dua2 part ni wajib untuk yang nak jadi agent bagi produk Takaful hayat Dan Perubatan. Kak fiza ambil yang ni dulu la.

Sehari sebelum exam dah ada orang invite kita masuk group wassap dan bagi details semua la.

Kena download zoom apps. Setengah jam sebelum exam semalam diaorg bagi link untuk masuk zoom meeting.

Kena guna laptop/pc bersama phone juga. Kak fiza pakai hotspot redone je. Walaupun awal2 lagi diaorg dah mention tak digalakkan guna hotspot sebab takut line 
problem. Dah nyaris nak pi beli Broadband tapi tawakal je lah sebab itu je pilihan yang ada kan..

Alhamdulillah pukul 2 masuk zoom..line smooth je..semua ok. Bilik anak2 la jadi port sat sbb ada meja tulis semua. Pemeriksa check nama dan tgk tempat kita seat pun semua ok. Alhamdulillah semua lancar.

Nasib baik hubby ada dan off duty hari ni..so ngasuh jap la anak2 kecik 2org tu. Bilik memang kunci..kalau tak satgi ada plak yang terjengoii...😀

Start exam pukul 2.30..rasanya 1jam 30min exam ni tapi tak pasti plak sbb tgk masa yang tinggal lagi 40minit, kak fiza dah settle dan terus submit..haha

Malas nk pikiaq lama2 sebenarnya..ada je soalan yang tak sure tp nak patah balik semak memang tak la kan..so kita tawakal her.

Alhamdulillah lulus akhirnya..kalau tak lulus confirm tak tulis entry ni kan...😀. Lulus dapat C je..boleh la kan..🤭

KEY RESULT TO GRADE

APASSED WITH DISTINCTION
BPASSED WITH CREDIT
CPASSED
YFAILED BY A NARROW MARGIN, WITHIN 10% OF THE PASS STANDARD
ZFAILED BY A CONSIDERATION MARGIN, MORE THAN 10% BELOW THE PASS STANDARD

Ok..dah layak jadi agent la kan...dah boleh promo produk takaful lps ni..chaiyok2..

Lepas ni ada nak ambil lagi 1 exam....PCEIA..semoga dipermudahkan la kan..kalau lulus boleh la KakFiza taip entry baru plak
..🤭

No comments:

GIFT UNTUK CLIENT TERSAYANG PRUBSN

  Nahhh..dah lama sampai baru ingat nak upload kat blog. Lama blog bersawang🤭 Khas buat client & bakal client Kak Fiza. Tunggu...♥️