Thursday, April 27, 2017

KENALI TANDA ANDA MUNGKIN MENGIDAP VERTIGO

Pernah tak rasa pening yang melampau sangat atau luar biasa, telinga berdesing atau terasa dunia ni berpusing-pusing?

Itu adalah tanda serangan Vertigo! Serangan Vertigo ni boleh berlaku beberapa minit jer tapi ada juga berlarutan beberapa hari.Apa penyebabnya?
Vertigo berlaku akibat gangguan pada sistem keseimbangan badan kita. Otak adalah tempat kawalan pada sistem keseimbangan badan kita. Jadi, apabila maklumat diterima dan diproses ia akan menghantar mesej pada sistem badan untuk digerakkan. Biasanya sistem kesimbangan tertumpu disekitar mata dan telinga.

Serangan Vertigo akan berlaku apabila terdapat gangguan pada bahagian mata dan telinganya. Apabila terjadinya gangguan dalam telinga ianya juga boleh menyebabkan pesakit mrnjadi pekak dan tak mampu berdiri. Terasa badan seperti tidak seimbang.

Terdapat beberapa jenis Vertigo antaranya:
 • Vertigo ocularis; rasa berpusing-pusing akibat gangguan saraf di sekitar organ mata.
 • Vertigo nocturna; pesakit berasa seolah-olah akan terjatuh semasa hendak tidur.
 • Vertigo laryngea; tubuh rasa berpusing-pusing akibat daripada serangan batuk.
 • Vertigo epileptica; keadaan berpusing setelah mengalami serangan sawan.
 • Vertigo positional; serangan vertigo mendadak yang menyerang kurang dari satu minit. Pencetusnya seperti perubahan posisi kepala ketika seseorang itu  berpaling ke belakang atau ketika berbaring, bangun dan berguling di tempat tidur.
Gejala Vertigo
 • merasakan ruang atau diri berpusing-pusing atau bergoyang (hilang keseimbangan) - Ianya boleh berlaku dalam sesaat, seminit, sejam atau sehari. Perasaan ketidakseimbangan itu boleh datang dan pergi.
 • Menjadi seorang yang sensitif pada cahaya, bunyi serta merasa sakit kepala.
 • Penglihatan menjadi bertindih
 • Merasakan kesukaran bernafas, berpeluh 
 • Merasakan pergerakan jantung yang cepat.
 • Anda tetiba mempunyai masalah untuk menelan dan bercakap serta merasa lemah.
Bagaimana Vivix membantu mereka yang ada Vertigo ni?

Vivix merupakan antioksidan terbaik didunia yang dipaten khas oleh Shaklee. Membantu pemulihan fungsi sel, melambatkan penghasilan AGE protein yang menyebabkan penuaan dan membantu meningkatkan penghasilan mitokondria dalam badan yang meningkatkan penghasilan tenaga diperingkat sel

Jadi, Vivix bertindak dengan memperbaiki sel-sel yang telah rosak dan meningkatkan prestasi sel kepada yang lebih baik.Berminat untuk tahu maklumat lanjut mengenai Vivix boleh terus wsap Kak Fiza 0124513311. Ada PROMOSI TWIN PACK tau. InshaAllah, konsultasi terbaik akak berikan nanti.


Atau boleh klik link dibawah untuk pembelian terus di website Shaklee yang mana sangat mudah.


Sekiranya anda berminat menjadi Pengedar Shaklee terus hubungi 0124513311. Kak Fiza memerlukan pengedar di Seluruh Malaysia termasuk Indonesia, Singapura dan Brunei.

Kehadiran anda sangat diperlukan.

No comments:

SEDIAKAN HIBAH TAKAFUL ATAU TUNAI SEGERA SEHINGGA RM500,000 KEPADA YANG TERSAYANG

HANYA RM100 SEBULAN UNTUK PAMPASAN MINIMA RM350,000 DAN BERGANDA UNTUK KELUARGA ANDA.. Risiko ada dimana-mana. Tidak kira tua ataupun muda. ...