Thursday, April 6, 2017

CARA MENGAWAL KADAR GULA DALAM DARAH KE PARAS NORMAL

Assalamualaikum..

Statistik pada tahun 2015, seramai 415juta orang mempunyai penyakit kencing manis di seluruh dunia dan 3.3 juta daripada kes ini adalah disumbangkan oleh rakyat Malaysia. Negara kita merupakan "Top 10" dengan jumlah kes diabetes paling tinggi dalam Asia Tenggara. (Persatuan Diabetes Malaysia)Pada hari ini pun, rakyat Malaysia semakin ramai mendapat penyakit Diabetes ni. Pelbagai faktor penyebab Diabetes terutama sekali tabiat pemakanan yang tidak dikawal. Kadar gula di dalam darah perlu dikawal dengan segera jika inginkan hidup sihat bebas penyakit dan juga pelbagai komplikasi lain yang bakal dihadapi nanti.Bagaimana Vivix membantu mengawal dan menstabilkan kadar gula dalam darah (Diabetes)
VIVIX Shaklee merupakan Suppliment yang berfungsi sebagai antioksidan yang melindungi sel-sel badan dari kerosakan akibat serangan dari radikal bebas. Selain itu Vivix juga membantu mengawal dan menstabilkan gula dalam darah.

Vivix Membantu Mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin
  • Vivix merupakan suppliment Antioksidan, jadi antioksidan yang terdapat dalam vivix menjadi pelindung kepada sel tubuh dan dalam masa yang sama membaikpulih sel. Pengambilan Vivix secara berterusan membantu mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular, mencegah sindrom metabolik akibat kerosakan gen di mana ia merupakan punca penyakit kencing manis menjadi semakin parah.
Membantu Mengawal Kadar Kepekatan Gula Di Dalam Darah 
  • Karbohidrat yang kita ambil hari-hari tu membantu penghasilan tenaga untuk tubuh kita, dimana ianya akan dicerna dan ditukar menjadi glukosa. Di situlah terhasilnya tenaga. Jika pengambilan karbohidrat berlebihan dan tidak terkawal akan mengakibatkan glukosa berlebihan dilepaskan serentak. Akibatnya tidak semua glukosa dapat ditukar menjadi tenaga sekaligus berisiko untuk diabetes. 
  • Polifenol adalah bahan yang dihasilkan oleh anggur muscadine berfungsi memperlahankan proses pencernaan dan mencegah penyerapan karbohidrat dalam darah pada kadar yang cepat. Semua ramuan yang disebutkan ini adalah bahan yang terkandung dalam Vivix Shaklee di mana ia membantu mengurangkan risiko diabetis dengaan mencegah penyerapan kandungan gula berlebihan dalam darah. 
Mengurangkan Risiko Kerosakan Mata Dan Mempercepat Proses Penyembuhan Luka.
  • Glukoma merupakan penyakit yang menghantui pesakit kencing manis kerana ia mampu menyebabkan pesakit hilang daya penglihatan. Selain itu, pasakit juga akan mengalami proses penyembuhan luka yang sangat lambat sekiranya terluka sehingga ke suatu tahap di mana anggota badan terpaksa dibuang akibat jangkitan kuman. Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu menyembuhkan luka dalam kadar segera dan memelihara dan memperbaiki kesihatan mata. 
Mengurangkan Risiko Pembentukan Protein AGE
  • Gula yang berlebihan dalam badan boleh menyebabkan pembentukan Protein AGE (advanced glycation end products) yang menyebabkan sel-sel tubuh rosak sekaligus tidak mampu berfungsi dengan baik. Salah satu objektif vivix adalah untuk bertindak sebagai tonik anti-penuaan dengan memperlahan pembentukan protein AGE.
Ramai pengguna berjaya mengawal tahap gula dalam darah mereka dan hidup lebih sihat dengan asbab Vivix. Walau apa pun, kita hanya boleh berusaha dan selebihnya hanya DIA yang mengizinkan. 

Berikut beberapa testimoni pengguna Vivix dan banyak lagi Testimoni berkaitan Diabetes telah Kak Fiza kongsikan pada entry sebelum ini.
Ingin dapatkan Vivix Tonik Ajaib ni, boleh terus wsap Kak Fiza 0124513311. InshaAllah, konsultasi terbaik akak berikan nanti.

Atau boleh klik link dibawah untuk pembelian terus di website Shaklee yang mana sangat mudah.Sekiranya anda berminat menjadi Pengedar Shaklee terus hubungi 0124513311. Kak Fiza memerlukan pengedar di Seluruh Malaysia termasuk Indonesia, Singapura dan Brunei.


Kehadiran anda sangat diperlukan.

No comments:

SEDIAKAN HIBAH TAKAFUL ATAU TUNAI SEGERA SEHINGGA RM500,000 KEPADA YANG TERSAYANG

HANYA RM100 SEBULAN UNTUK PAMPASAN MINIMA RM350,000 DAN BERGANDA UNTUK KELUARGA ANDA.. Risiko ada dimana-mana. Tidak kira tua ataupun muda. ...