Monday, April 10, 2017

CARA BAGAIMANA RESVERATROL BERKESAN MEMBANTU PESAKIT SLE

Assalamualaikum...
SLE atau gejala Lupus (Systemic Lupus Erythematosus) adalah penyakit auto imun yang boleh menyebabkan banyak gejala termasuk:
 • Sakit sendi
 • Penyakit buah pinggang
 • Ruam
 • Gangguan kiraan darah dan banyak lagi.
Sopak dan Psoriasis adalah antara penyakit SLE. Setiap kita mempunyai sistem imun yang bertujuan untuk melawan penyakita/ jangkitan. Namun bagi pesakit SLE, gangguan auto imun berlaku apabila sistem imun mereka menyerang sel dan tisu tubuh mereka sendiri.


SLE atau Lupus adalah gangguan auto imun yang boleh menjejaskan kulit, sendi, buah pinggang, otak, dan organ-organ lain.

Antara tanda dan gejala yang dikaitkan dengan SLE ialah:
 1. ruam-ruam pada kulit muka dan badan
 2. kulit yang sensitif kepada cahaya matahari
 3. ulser pada mulut
 4. keguguran rambut
 5. sakit dan radang pada sendi
 6. demam yang berlarutan
 7. rasa letih-lesu
 8. sakit di bahagian dada apabila bernafas (pleurisy)
 9. vasculitis (radang pada saluran darah).

Resveratrol Sebagai Penawar Penyakit SLE
Resveratrol adalah sejenis antioksida-polifenol yang didapati pada tumbuhan, buah-buahan, bijian dan kacang. Manakala kulit anggur merah mengandungi Resvratrol yang paling tinggi. Resveratrol bertindak sebagai 'sistem imunisasi' untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.


Resveratrol dikaitkan dengan kesan anti radang. Resveratrol ini berinteraksi dengan sasaran molekul berganda, dan kajian menunjukkan ia mempunyai kesan positif pada sel-sel payudara, kulit, gastrik, kolon, esophageal, prostat, dan kanser pankreas, leukemia, SLE dan kandungan gula dalam badan.


Vivix boleh membantu penyakit SLE

1. Membaiki dan Mempertahankan Sel
Kajian menunjukkan bagi pesakit yang mempunyai auto immune tinggi (seperti SLE) berisiko tinggi untuk mengalami:
 • Kerosakan genomik DNA
 • Penghasilan radikal bebas
Ramuan vivix yang terdiri daripada lobak ungu, elderberries, japanese knotweed dan anggur muscadine membantu memperbaiki dan mempertahankan sel melalui pengaktifan Nrf2.

2. Pengawalan Genetik
SLE juga dikatakan penyakit Genetik / Keturunan. Dan disini fungsi Vivix dalam pengawalan Genetik. Contoh lain penyakit keturunan seperti diabetes, Kanser dan sebagainya.

Setiap sel dalam badan mengandungi pengawal selia genetik yang menyumbang kepada kemerosotan yang berkaitan dengan usia. Bahan-bahan Vivix menunjukkan hasil yang positif memberi kesan kepada genetik pengawal selia (menghidupkan gen umur panjang dalam setiap sel) yang seterusnya membantu untuk menolak selular penuaan.

Jadi, Vivix memperbaiki struktur genetik yang menyebabkan SLE dan penyakit lain serta mempertingkatkan fungsi DNA kepada lebih baik.

3. Vivix memberikan tenaga kepada sel
Dalam badan kita ada bahan yang disebut sebagai mitokandria, iaitu sejenis bahan yang membantu menghasilkan tenaga untuk memastikan sel berkembang dengan baik dan sihat. Fungsi mitokandria boleh menurun disebabkan oleh serangan-serangan, justeru ia boleh membantutkan perkembangan dan pembahagian sel yang sihat.

Jika kecekapan mitokondria berkurangan, fungsi sel akan merosot dan bahan dalam Vivix menggalakkan biogenesis mitokondria (pengecasan semula dan salinan mitokondria). Ini memberi lonjakan tenaga kepada sel.

4. Melambatkan dan menghalang penimbunan protein AGE
Protein AGE adalah zat yang dibentuk dari gula dan protein berlebihan yang saling terikat. Apabila badan terkandung banyak protein AGE, sel akan menjadi tepu akhirnya banyak penyakit tersekat dan terkumpul. 

Secara ringkasnya protein AGE ni menghalang dan menyekat fungsi sel yang normal. Semakin banyak timbunan protein AGE semakin tinggi tubuh terdedah kepada pelbagai penyakit.

Sel tubuh pesakit SLE tidak berfungsi secara normal. Justeru Vivix dapat membantu melambatkan dan menghalang penimbunan protein AGE dalam tubuh.

Di dalam entry sebelum ini ada dikongsikan kisah SLE dan Testimoni Pesakit SLE dan Vivix.Dapatkan Vivix hari ini juga. Boleh terus wsap Kak Fiza 0124513311. Ada PROMOSI TWIN PACK tau. InshaAllah, konsultasi terbaik akak berikan nanti.

Atau boleh klik link dibawah untuk pembelian terus di website Shaklee yang mana sangat mudah.


Sekiranya anda berminat menjadi Pengedar Shaklee terus hubungi 0124513311. Kak Fiza memerlukan pengedar di Seluruh Malaysia termasuk Indonesia, Singapura dan Brunei.

Kehadiran anda sangat diperlukan.

No comments:

SEDIAKAN HIBAH TAKAFUL ATAU TUNAI SEGERA SEHINGGA RM500,000 KEPADA YANG TERSAYANG

HANYA RM100 SEBULAN UNTUK PAMPASAN MINIMA RM350,000 DAN BERGANDA UNTUK KELUARGA ANDA.. Risiko ada dimana-mana. Tidak kira tua ataupun muda. ...