Sunday, January 24, 2016

TIPS SIHAT DAN BERTENAGA DIMUSIM PANAS


Dengan keadaan cuaca panas yang tak menentu sekarang ni, pastikan anda cukup minum air sehari. Di sarankan lebih 2.5liter sehari untuk memastikan badan kita terhidrat. Pastikan juga anak2 tidak terdedah dengan cuaca panas diluar sana. 

Amalkan minuman isotonik seperti PERFORMANCE DRINK. Ianya adalah minuman eletrolit. Performaance drink berbeza dengan jenama lain di luar sana kerana ianya adalah perisa oren yang sangat lazat dan tidak bergas. Untuk lebih rasa yang umphhhh, saya selalu campurkan dengan Sunquick. Memang best!. Antara kelebihan lain performance drink utnuk kekal cergas di  musim panas ialah:


  • Ia terbukti secara klinikal  dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air. Mengekalkan bendalir dalam badan, memberi tenaga ,mengelakkan dehidrasi
  • Performance Drink juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain.
  • Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.
  • Terbukti secara klinikal:Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina
  • Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.


Selain daripada minuman isotonik, anda juga boleh mengamalkan NUTRIFERON

Nutriferon merupakan rumusan berpaten yang istimewa yang membantu meningkatkan tahap keimunan badan tanpa penggunaan antibiotik sintetik yang boleh menyebabkan kesan sampingan pada manusia. Jadi, nutriferon amat sesuai untuk semua peringkat usia

Nutriferon membantu seimbangkan respon alergi terhadap persekitaran dan pencemaran udara,  berkesan melindungi virus mikrob seperti selesema, alergi dan inflamasi dan influenza. Nutriferon sangat bagus  untuk immune booster pada keadaan ketika cuaca            tidak menentu dan jerebu.

Nutriferon juga adalah suplimen sesuai untuk kanak2 yang mempunyai sistem imun yang rendah terutamnya ketika cuaca panas.

No comments:

SEDIAKAN HIBAH TAKAFUL ATAU TUNAI SEGERA SEHINGGA RM500,000 KEPADA YANG TERSAYANG

HANYA RM100 SEBULAN UNTUK PAMPASAN MINIMA RM350,000 DAN BERGANDA UNTUK KELUARGA ANDA.. Risiko ada dimana-mana. Tidak kira tua ataupun muda. ...