Tuesday, January 12, 2016

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MENGAWAL DIABETES

Kebelakangan ini penyakit kencing manis @ Diabetes bukan sahaja menyerang golongan dewasa, malahan kanak-kanak juga. Bilangan pesakit Diabetes makin hari bertambah di Malaysia dan ini disebabkan oleh pelbagai faktor terutama sekali tabiat pemakanan yang tidak dikawal. Kadar gula di dalam darah perlu dikawal dengan segera jika inginkan hidup sihat bebas penyakit dan juga pelbagai komplikasi lain yang bakal dihadapi nanti.

VIVIX Shaklee merupakan Suppliment yang berfungsi sebagai antioksidan yang melindungi sel-sel badan dari kerosakan akibat serangan dari radikal bebas. Selain itu Vivix juga membantu mengawal dan menstabilkan gula dalam darah.  Bagaimana pula Vivix ni bertindak membantu mengawal dan menstabilkan gula dalam darah? Jom kita tengok..
1. Membantu Mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin 
  • Vivix merupakan suppliment Antioksidan, jadi antioksidan yang terdapat dalam vivix menjadi pelindung kepada sel tubuh dan dalam masa yang sama membaikpulih sel. Pengambilan Vivix secara berterusan membantu mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular, mencegah sindrom metabolik akibat kerosakan gen di mana ia merupakan punca penyakit kencing manis menjadi semakin parah. 
2. Membantu  Mengawal Kadar Kepekatan Gula Di Dalam Darah 
  • Karbohidrat yang kita ambil hari2 tu membantu penghasilan tenaga untuk tubuh kita, dimana ianya akan dicerna dan ditukar menjadi glukosa. Di situlah terhasilnya tenaga. Jika pengambilan karbohidrat berlebihan dan tidak terkawal akan mengakibatkan glukosa berlebihan dilepaskan serentak. Akibatnya tidak semua glukosa dapat ditukar menjadi tenaga sekaligus berisiko untuk diabetes. 
  • Polifenol adalah bahan yang dihasilkan oleh anggur muscadine berfungsi memperlahankan proses pencernaan dan mencegah penyerapan karbohidrat dalam darah pada kadar yang cepat. Semua ramuan yang disebutkan ini adalah bahan yang terkandung dalam Vivix Shaklee di mana ia membantu mengurangkan risiko diabetis dengaan mencegah penyerapan kandungan gula berlebihan dalam darah. 

3. Mengurangkan Risiko Kerosakan Mata Dan Mempercepat Proses Penyembuhan Luka.
  • Glukoma merupakan penyakit yang menghantui pesakit kencing manis kerana ia mampu menyebabkan pesakit hilang daya penglihatan. Selain itu, pasakit juga akan mengalami proses penyembuhan luka yang sangat lambat sekiranya terluka sehingga ke suatu tahap di mana anggota badan terpaksa dibuang akibat jangkitan kuman. Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu menyembuhkan luka dalam kadar segera dan memelihara dan memperbaiki kesihatan mata. 

4. Mengurangkan Risiko Pembentukan Protein AGE 
  • Gula yang berlebihan dalam badan boleh menyebabkan pembentukan Protein AGE (advanced glycation end products) yang menyebabkan sel-sel tubuh rosak sekaligus tidak mampu berfungsi dengan baik.  Salah satu objektif vivix adalah untuk bertindak sebagai tonik anti-penuaan dengan memperlahan pembentukan protein AGE.
Konsisten dengan Vivix, In Sha Allah akan membantu masalah pesakit Diabetes. Ramai pengguna berjaya mengawal tahap Diabetes mereka dan hidup lebih sihat dengan adanya Vivix.  Entry akan datang, akan saya kongsikan pula testimoni pengguna Vivix. 

Jumpa lagi....Fiza 0124513311
COD Sungai Petani, Padang Serai (Jumaat, Sabtu, Ahad)
Pos Laju Seluruh Malaysia.No comments:

SEDIAKAN HIBAH TAKAFUL ATAU TUNAI SEGERA SEHINGGA RM500,000 KEPADA YANG TERSAYANG

HANYA RM100 SEBULAN UNTUK PAMPASAN MINIMA RM350,000 DAN BERGANDA UNTUK KELUARGA ANDA.. Risiko ada dimana-mana. Tidak kira tua ataupun muda. ...