Wednesday, December 30, 2009

Monthly Check Up @ 23w

Syukur Alhamdulillah...hari nie gi check up kat poliklinik kelana jaya...so far semu ok..baby sihat..wah..berat nek 3kg (60.1kg)..hahaha..hari ni gak kena injection kancing gigi..

Baby aktip sgt2...agak2nya boy kot' nurse kat situ ckp..sbb masa dok ukur perut tu..kuat btol dok tendang..hehehe..aktipnya baby ibu ini..

disebabkan teruja nak tau gender..gi klinik nadia kat rmh..wah..nasib awak baik DR tu ckp dgn yakinnya..baby tgh kangkang elok je...InsyaAllah baby boy...ibu pun nampak dicelah2 kangkangnya tu..Alhamdulillah..samada boy or girl ibu terima semuanya..yang penting sihat & sempurna anak ibu nanti ye..

Mls nak scan pic scan tu..tunggu buat 3D/4D nanti lah...next check up 27/01/2010

Syukur Alhamdulillah...

Thursday, December 17, 2009

DOA AKHIR TAHUN & AWL TAHUN

DOA AKHIR TAHUN

Sempena akhir tahun hijrah pada petang 17 Disember 2009 (30 Zulhijjah 1430), kita dianjurkan supaya berdoa pada waktu asar. Dibaca 3 kali pada penghujung waktu Asar, sebelum masuk waktu Maghrib. Dengan izin Allah, orang yang berdoa akan mendapat perlindungan Allah dari fitnah dan tipu daya syaitan dari semua dosa selama setahun yang lalu.



Maksudnya:

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Semoga Allah cucurkan Rahmat dan sejahtera atas junjungan kami Nabi Muhammad SAW serta keluarga dan sahabat-sahabat baginda sekalian.

Ya Allah wahai Tuhanku, perkara-perkara yang telah aku lakukan daripada perbuatan-perbuatan yang Engkau larang dalam tahun ini maka aku belum bertaubat daripadanya padahal Engkau tidak meredhainya dan Engkau tidak melupakannya (Tuhan yang tidak bersifat lupa) dan Engkau berlembut tidak mengazabku malah memberi peluang supaya aku bertaubat selepas aku melakukan maksiat itu. Maka aku memohon keampunanMu.

Ya Allah, ampunilah aku dan mana-mana perbuatan yang telah aku lakukan sepanjang tahun ini yang Engkau redhai dan yang telah Engkau janjikan pahalanya. Maka aku mohon diperkenankan perbuatan (amal bakti) yang telah aku lakukan itu dan Engkau tidak menghampakan harapanku. Ya Allah yang Maha Pemurah .

Semoga Allah cucurkan Rahmat dan sejahtera atas junjungan kami Nabi Muhammad SAW serta keluarga dan sahabat-sahabat baginda sekalian.


DOA AWAL TAHUN



Dibaca sebanyak 3 kali selepas solat Maghrib 17 Disember 2009 iaitu bersamaan dengan 1 Muharram 1431 Hijrah.

Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.

Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.

credit to http://myadha.blogspot.com/

Friday, December 4, 2009

Monthly Check Up @ 19w

konpius ckit...xtau nak ikut date mana....hahha
kalo ikut private EDD 6/05/2010...gomen EDD 26/04/2010...tp lebih 1week je kan...biasa la tu...apa2 pun semoga semua selamat...Amin..

2hb gi check up biasa: check gula gn hb..Alhamdulillah semua normal..baby pun sihat..
4hb appointment utk scan sbb nak dptkan tarikh...huhu...dpt la 26/04/2010 tu...hihihihi

disebabkan byk masa terluang gi la cuci gigi...ingat nak cabut gigi tp DR suggest tunggu bg sakit dulu...gigi dah berlubang ni..mmg la xsakit...tp DR pesan kalo nak cabut b4 masuk 7bulan..lps 7bln dah xleh cabut....utk hari ni blom lagi...dia suh tunggu lagi @ lps deliver baru cabut...huwaaaa...xpe..blom darurat...hehehe

xde gambar scan..biasa la gomen...bulan depan la gi scan kat private..harap2 dah leh tau gender...xsabar plak...

Terima kasih Ya Tuhan ku atas kurniaan Mu ini...semoga kandungan ku sihat & selamat hendaknya.....AMIN

JOM SERTAI KAMI TAMBAH PENDAPATAN

 ANDA INGIN MENCARI SIDE INCOME❓ ANDA INGIN BERNIAGA DENGAN MODAL MINIMA❓ Jom sertai kami sebagai Perunding Takaful di Muqmeen Group (MG). A...